• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Olijfolie is top voor je haar

door Klantenservice LabStores op February 11, 2021
Olijfolie is top voor je haar

Olijfolie helpt je haar minder pluizig en statisch te zijn. Vooral als je droog en poreus haar hebt, is olijfolie een geweldige toevoeging. De beste olijfolie voor je haar is EVOO. Dit is de internationale afkorting voor Extra Virgine Olijfolie. Waarschijnlijk heb je in je keukenkastje wel een flesje staan.

EVOO

EVOO (Extra Virgine Olijfolie) is ongeraffineerde olijfolie. Deze zuivere olijfolie is dik. Het hydrateert je haar en zorgt voor extra glans. Maar gebruik nooit teveel, want dan heb je kans dat je haar te zwaar wordt.

De 3 voordelen van olijfolie

Het gebruik van olijfolie in je haar heeft 3 belangrijke voordelen.

  1. Het voedt je hoofdhuid
  2. Het verbetert de conditie van je haar
  3. Het verbetert de elasticiteit van je haar

Olijfolie is perfect wanneer je droog of poreus haar hebt. Het verzorgt grof en beschadigd haar en maakt je haarstrengen weer soepel, zacht en glanzend. Olijfolie kun je ook perfect gebruiken als pre-shampoo.

De winter komt eraan

Olijfolie is perfect om in de winter te gebruiken. Het voedt en hydrateert je haar en voorkomt dat het uitdroogt, statisch wordt of dat de punten splijten. Geef je haar in de winter dus regelmatig een goede olijfoliebehandeling. Hoe vaak je dit moet doen? Dat hangt af van hoe droog je haar is.

Doe het zelf met olijfolie

Het leuke van olijfolie is dat je het zelf kunt doen. Kijk even in het keukenkastje of je een fles EVOO kunt vinden. Neem hiervan 4 eetlepels en doe er een klein beetje honing bij (een half theelepeltje). Verwarm de olie au bain-marie (neem een grote kom met kokend water en hang daar een kleine kom met de olie en honing in). Het warme mengel breng je met draaiende bewegingen aan op je hoofdhuid. Laat het minimaal 20 minuten zitten voordat je het uitspoelt. Daarna kun je je haar wassen en stylen zoals je gewend bent.

Hou je van olijfolie? Dan hou je van Giovanni

Giovanni 2chic Avocado & Olive Oil Ultra-Moist Shampoo bevat EVOO en rekent af met droog en beschadigd haar. Het schuimt geweldig en werkt zeer hydraterend. Deze shampoo voegt glans toe aan je haar, maakt het zijdezacht en geeft je de controle over je kapsel.

Giovanni 2chic Avocado & Olive Oil Ultra-Moist Conditioner hydrateert je haar als het futloos en broos is. Het maakt je haar glad en soepel, zodat je het gemakkelijk kunt behandelen. Het laat het heerlijk zacht en pluisvrij aanvoelen.

Olijfolie Shampoo Conditioner

TERUG NAAR BOVEN