7 gewoonten die beschadigd haar veroorzaken

Sommige gewoonten sluipen er gewoon in. Maar misschien zijn die gewoonten eigenlijk helemaal niet zo goed voor je. Zo zijn er 7 veel voorkomende gewoonten die je haar beschadigen. Komen sommige gewoonten je bekend voor? Stop er dan vandaag nog mee, zodat je haar mooier, langer en gezonder wordt.

1. Je ontklit je haar onvoldoende

Het ontklitten van je haar is niet leuk, zeker niet als je krullend haar hebt. Verdeel ’s avonds je haar al in strengen, zodat het ’s nachts minder in de war raakt. Maak bantu knots, two-strand twists of dikke vlechten en knoop het omhoog. Je zult merken dat hierdoor de volgende ontklittende sessie gemakkelijker wordt.

2. Je gebruikt een ‘te harde’ shampoo

Een harde shampoo bevat sulfaten en detergenten. Deze maken je haar goed schoon, maar ze strippen het ook. Hierdoor verdwijnt niet alleen het vuil, maar ook alle beschermende oliën. Kies daarom voor een shampoo zonder sulfaten.

3. Je droogt je haar met een badstof handdoek

Gebruik een katoenen of microfiber doek om je haar te drogen. Deze zijn vriendelijker voor je haar, zorgen voor minder pluis en nemen sneller vocht op. Een bekende tip is om oude katoenen t-shirts te gebruiken.

4. Je slaapt op een katoenen kussensloop

Waar katoen schuurt, glijdt satijn. Kies daarom voor een zijden of satijnen kussensloop. Dit zorgt ervoor dat je haar minder beschadigt. Het werkt ook tegen klitten. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap.

5. Je verwaarloost je haar

Met de juiste stylingproducten ziet je haar er aan de buitenkant mooi en gezond uit. Maar bij natural hair is het juist belangrijk dat je je echte haar niet verwaarloost. Voed en verzorg je haar en gebruik alleen verzorgende stylers. Bij voorkeur zonder siliconen.

6. Je haar verbrandt bijna onder de thermische styling

Thermische styling met de föhn of steiltang is niet goed voor je haar. Dat weten we allemaal. Maar als je je haar dan toch thermisch wilt stylen, gebruik dan altijd een warmte-beschermend serum.

7. Je beschermt je haar niet tegen de zon

UV-stralen van de zon kunnen je haar gemakkelijk beschadigen. Daarom is het belangrijk je haar net zo goed te beschermen als je huid. Gebruik tijdens de zomermaanden een haarverzorging met UV-bescherming.