Gezonde voeding voor gezond haar

Voor gezond haar is het belangrijk dat je gezond eet. Je kunt ook aanvullen met voor je haar belangrijke vitaminen en mineralen. Het drinken van alcohol heeft negatieve invloed op je haar. Zo zijn er ook veel ingrediënten die juist heel gezond zijn voor je haar. Dit zijn de 8 belangrijkste ingrediënten voor een gezonde voeding.

1. Zalm of lijnzaad

Zalm is supergezond voor je haar. En eigenlijk voor heel je lichaam. Deze vette vis is rijk aan eiwitten, vitamine D en vetzuren. Daarnaast bevat zalm ijzer en vitamine B12. Het vegetarisch alternatief is lijnzaad.

2. Eieren

Je haar bestaat voornamelijk uit eiwitten. En omdat je haar het laatste deel van je lichaam is dat dit eiwit krijgt aangevoerd, zie je een tekort direct terug in je haar. Eieren bevatten naast eiwitten ook vitamine B8 (Biotine) en B12 (Panthenol).

3. Rundvlees of oesters

Rundvlees is rijk aan zink. Zink helpt tegen haaruitval en droog haar. Ook geeft het kleur en extra glans. Het vegetarisch alternatief is oesters.

4. Citrusvruchten

Citrusvruchten bevatten veel vitamine C. Dit zorgt voor onder andere een goede absorptie van zink. Eet daarom voldoende sinaasappels of grapefruits.

5. Noten

Noten bevatten gezonde vetten en goede vezels. Omega-3 vetzuren maken je haar sterker. Vitamine B8 (Biotine) en Vitamine E voeden je haar en helpen haarverlies voorkomen. Goede noten voor je haar zijn onder andere walnoten, amandelen en paranoten. Bij voorkeur eet je ze ongebrand.

6. Linzen

Linzen zijn rijk aan eiwitten en foliumzuur. Foliumzuur is essentieel voor celvernieuwing en dus haargroei. Ook bevatten linzen veel ijzer, zink en vitamine B8 (Biotine).

7. Wortelen

Wortelen zijn rijk aan vitamine A. Vitamine A zorgt voor de productie van talg. Talg is de olie die je haar nodig heeft en die er voor zorgt dat je haar niet droog en breekbaar wordt.

8. Water

Het drinken van voldoende water zorgt voor een goede hydratatie van je lichaam. En dus ook van je haar. Is jouw haar vaak droog en pluizig? Drink voldoende water en zorg dat je haar van nature gehydrateerd raakt.