• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Krulhaar: heb jij type 2, 3 of 4?

door Klantenservice LabStores op February 11, 2021
Krultype

We willen je niet in een hokje plaatsen hoor, maar toch hebben we 9 krultypes gedefinieerd (of eigenlijk 10, want type 1 is voor iedereen met steil haar). Er is altijd één krultype die het best bij jouw haar past. Om de juiste verzorging voor jouw krullen te kunnen bieden is het handig om te weten welk krultype jouw haar heeft.

Krultype 2

Krultype 2 is golvend haar. Deze categorie is onderverdeeld in type 2a, 2b en 2c. Golvend haar heeft geen bijzondere behandeling of zware haarproducten nodig. Het gebruik van haarolie maakt je haar snel te vet. Want het toevoegen van natuurlijke oliën is alleen nodig als je haar zelf te weinig aanmaakt. Dat merk je snel genoeg, je haar begint dan droog aan te voelen en wordt pluizig. Toch kun je wel iets doen om je haar net even wat extra te verzorgen, bijvoorbeeld een lichte olie, zoals aloë.

Krultype 3

Krultype 3 is krullend haar. Deze categorie is onderverdeeld in type 3a, 3b en 3c. Krullend haar heeft veel verzorging nodig. Was het met een shampoo voor krullend haar en gebruik altijd een conditioner. Daarna wordt een leave-in conditioner op prijs gesteld, die je het beste op nat haar kunt gebruiken. De wat zwaardere haaroliën helpen je om type 3 krullend haar te hydrateren en pluisvrij te maken. En een haarolie laat je haar mooi glanzen.

Krultype 4

Krultype 4 is kroeshaar. Deze categorie is onderverdeeld in type 4a, 4b en 4c. Kroeshaar is droog van structuur heeft veel vocht nodig om sterk en mooi te blijven. Kroeshaar heeft in tegenstelling tot krullend en golvend haar de meeste tijd en aandacht nodig. Zorg ervoor dat je haar voldoende vocht krijgt. Je bereikt dit door een leave-in conditioner of een moisturizer te gebruiken.

TERUG NAAR BOVEN