• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Schakel over op natural

door Klantenservice LabStores op February 11, 2021
Natural

Krullend haar heeft asymmetrische follikels die voor ovale haren zorgen waardoor ze gemakkelijk krullen. De vorm van krullend haar verschilt van S-vorm tot de meer hoekige Z-vorm, waarbij de Z-vorm nog iets meer verzorging nodig heeft dan de S-vorm.

Wil je krullen of wil je steil haar?

Het gras bij de buren is altijd groener en dit geldt ook voor je haar. Als je krullen hebt, wil je steil haar en als je steil haar hebt, wil je krullen. Maar als je je krullen wilt steilen, dan heeft dit een enorme impact op de gezondheid van je haar. De steiltang maakt je haar gevoeliger voor haarbreuken en ook een chemische behandeling maakt je haar broos en ongezond. Als je dit lang hebt gedaan, vraag je je af of je haar nog wel te redden is. Tuurlijk. Go Natural!

Stap over op natural hair

Voor de overgang van gesteild haar naar natural haar, kun je gebruik maken van extensies. Let er wel op dat je ze niet te strak vastmaakt, want jouw echte haar moet wel de kans krijgen gezond te groeien en te herstellen van al die jaren van thermische styling of chemische behandelingen.

Oplossing voor dunne plekken

Als je al veel te lang niet goed voor je haar hebt gezorgd, heb je kans op dunne plekken. Haarverlies komt bij kroeshaar vaker voor dan bij steil haar. Dit geldt zeker wanneer je het niet goed verzorgd hebt. Om je haar toch weer mooi, vol en dik te laten zijn kun je Toppik Hair Building Fibers gebruiken. Deze natuurlijke haarvezels zijn niet alleen geschikt voor je hoofdhuid, ook kale plekjes in je baard kun je ermee opvullen.

Hydrateer jouw opnieuw uitgevonden krullen

Nu je haar weer wat voller is geworden, eventueel met hulp van Toppik, heb je de extensies niet meer nodig. Nu is de tijd gekomen om echt natural te gaan. Jouw natuurlijke krullende haar zal wel wat droog zijn (dit komt veel voor bij krullend of kroezend haar), maar hiervoor zijn er gelukkig heel veel hydraterende en verzorgende producten op de markt. Gebruik bijvoorbeeld de Moisture Boosting Shampoo van Hydratherma Naturals.

Zorg goed voor je natural hair

Doe iedere paar weken een hot oil treatment om extra vocht aan je haar toe te voegen. Knip het iedere 4 tot 6 weken, zodat het goed in model blijft en je gespleten punten zoveel mogelijk voorkomt. Wil je je natural hair toch weer steilen? Gebruik dan altijd een beschermer, zodat je je haar niet verbrandt. Bijvoorbeeld de Herbal Gloss Heat Protector van Hydratherma Naturals.

TERUG NAAR BOVEN