• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Tips voor de perfecte Twist Out

door Klantenservice LabStores op February 11, 2021
Tips voor de Perfecte Twist Out

Het klinkt zo simpel. Gebruik de juiste producten, doe je haar in de twist en hou het een nacht zo. ’s Morgens verwijder je de twist en je hebt een perfecte Twist Out. Toch is een echt goede Twist Out moeilijker dan je denkt. Het kan gemakkelijk mislukken. Daarom hebben wij aantal regels opgesteld. Volg ze en creëer de perfecte Twist Out.

1. Knip gespleten en stroeve punten

Gespleten punten of ongelijke haarstrengen maken het moeilijk om een perfecte Twist Out te maken. Zeker omdat het bij een Twist Out juist om de uiteinden gaat. Die vallen op en moeten er dus goed uitzien. Is het nodig, ga dan eerst naar de kapper of knip deze zelf als je zelf handig bent. Is je coupe prima in orde, dan kun je deze stap overslaan.

2. Kam je haar

Logisch toch? Bij een goede twist heb je niks aan een warrige haarbos vol klitten. Dus kam of borstel eerst je haar en zorg dat je een goed startpunt voor je twist creërt.

3. Twist op droog of nat haar

Een twist kun je op droog of nat haar maken. Een Twist Out op droog haar zal minder lang mooi blijven dan een Twist Out op vochtig haar. Wij raden je aan om een twist op droog haar een klein beetje vochtig te maken zodat je haar kambaar is en licht gehydrateerd wordt. Zo krijgt je Twist Out ook meteen een betere hold. Voor het slapen gaan is het goed om je haar opnieuw te twisten gewenst. Moisturize indien nodig met een leave-in conditioner.

4. Gebruik het beste product

Een goede Twist Out maak je met het juiste product. Maar wat is nou het beste product? Dat hangt heel erg af van je haartype en je persoonlijke voorkeur. Wij raden Hydratherma Naturals Aloe Curl Enhancing Twisting Cream en Hydratherma Naturals Hair Growth Oil aan. Gewoon omdat het ons lukt om hiermee de perfecte Twist Out te maken.

5. Maak een goede start bij de aanzet

De twist start bij de aanzet, vlak boven je hoofdhuid. Zorg hier voor de juiste spanning. In het middendeel van je haar wordt de twist lastiger en is de spanning en korte twist nog belangrijker. Hou je haar goed vast bij de aanzet om een perfecte twist te krijgen. Doe je dit niet, dan heb je (zeker bij haartype 4) kans dat het gaat pluizen.

6. Rol de uiteinden op

De uiteinden van de twist maken of breken je Twist Out. Ben je bijna bij het einde van je haar, gebruik dan wat extra Twisting Cream en rol de uiteinden om je vinger. De kans op breken en splijten wordt hierdoor kleiner en je Twist Out ziet er mooier uit.

7. Verwijder de twists pas als je haar helemaal droog is

Een natte Twist Out is vragen om pluizend haar. Verwijder daarom je twist pas als je haar helemaal droog is. Vind je het fijn om de twist aan te brengen op nat haar, zorg dan dat het niet te nat wordt. Want dan duurt het te lang voordat het droog is. Kies eerder voor licht vochtig of handdoekdroog haar.

8. Beperk het volume

Je wilt natuurlijk wat volume in je Twist Out, zodat je haar er voller uitziet. Maar pas hier mee op. Te veel volume toevoegen betekent dat je haar kan gaan pluizen. En dan heb je geen Twist Out, maar een pluisbol. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus wees voorzichtig met volume. Gebruik geen borstel, maar maak de haren met een kam bij de aanzet iets los. Zo creëer je volume zonder dat het gaat pluizen.

Perfect resultaat

Gelukt? Stuur je foto naar info@naturallabs.nl. We vinden het leuk om jouw resultaat te zien. En wees gerust, we publiceren geen foto’s zonder jouw persoonlijke goedkeuring. Maar dat is logisch.

TERUG NAAR BOVEN