Voorkom schade aan je haar

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dat geldt ook voor beschadigd haar. Want als je haar eenmaal beschadigd is, zul je veel moeite moeten doen om het weer gezond te krijgen. De beste remedi tegen beschadigd haar is afknippen. Maar een big chop is waarschijnlijk niet wat je wilt. Daarom kun je er maar het beste voor zorgen dat je haar gewoon niet beschadigd raakt.

De verkeerde shampoo beschadigt je haar

Vaak heb je helemaal niet door dat je haar beschadigd raakt. Het zou bijvoorbeeld zomaar kunnen zijn dat je haar niet goed reageert op de shampoo of conditioner die je altijd gebruikt. Als je merkt dat je haar slap en futloos wordt, dat je meer gespleten haarpunten hebt dan voorheen en dat haarstrengen niet meer willen krullen, dan is de kans groot dat je haar beschadigd is.

Oorzaken van beschadigd haar

Naast een verkeerde shampoo of conditioner kan je haar ook beschadigd raken doordat je te veel producten gebruikt. 'a little goes a long way' is een uitspraak die voor bijna al onze producten geldt. Daarnaast kan het chemisch behandelen en veelvuldig gebruik van de stijltang je haar werkelijk ruïneren. 

Wat kun je er tegen doen?

Grijp direct in als je haar symptonen van beschadigd haar begint te vertonen. Bescherm je haar tegen de hitte van thermische styling zoals de stijltang of de föhn. Bescherm je haar tegen de invloed van de zon en zorg ervoor dat je haar voldoende gehydrateerd blijft.

Beschadigd haar reageert goed op hot-oil treatments en deepconditioners. Gebruik hiervoor een natuurlijke olie. De deepconditioner gebruik je 1x per week. Gebruik hiervoor Hydratherma Naturals Amino Plus Protein Deep Conditioning Treatment of Hydratherma Naturals Moisture Boosting Deep Conditioning Treatment. Probeer deze twee om de week af te wisselen om de vochtbalans van je haar op peil te houden.

Tips om beschadigd haar te voorkomen

  1. Gebruik een natuurlijke, hydraterende shampoo en conditoner. Bijvoorbeeld de Giovanni 2chic Ultra-Moist Shampoo (shampoo your roots only) en Giovanni 2chic Ultra-Moist Conditioner.
  2. Beperk het chemisch behandelen en stel je haar zo min mogelijk bloot aan hitte.
  3. Om je haar gezond te houden, gebruik je ook een leave-in conditioner op waterbasis
  4. Seal je het indien nodig met een natuurlijke olie
  5. Vergeet niet dagelijks je haar te hydrateren met een moisturizer op waterbasis