• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Pre-poo jij je haar?

door Klantenservice LabStores op February 11, 2021
Pre-Poo

Een pre-poo gebruik je voordat je je haar wast met shampoo. Het is alsof je je haar in de voorwas zet. Niet met als doel om schoner te worden, maar om je haar te beschermen tegen de schade die het noodzakelijk wassen met zich meebrengt. Als pre-poo kun je bijvoorbeeld een hydraterende haarolie gebruiken. Je kunt ook een doe-het-zelf recept maken met bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie.

Wanneer heeft je haar een pre-poo nodig?

Een pre-poo is een goed idee voor iedereen met natural hair. In onderstaande 4 gevallen raden we je zeker een pre-poo aan.

1. Jouw haar breekt gemakkelijk

Is je haar erg breekbaar? Dan raden we een pre-poo zeker aan. Tijdens het wassen masseer je je haren en schuren ze tegen elkaar. Tijdens dit wassen is de kans op haarbreuken het grootst. Als je je haar voorziet van een pre-poo, dan voed en bescherm je je haar voordat je het wast. Je zult zien dat het aantal haarbreuken lager is dan voorheen.

2. Je hoofdhuid is droog na het wassen

Na het wassen lijkt het wel alsof je hoofdhuid gestript is van alle natuurlijk oliën en droog aanvoelt. De huid is zo schoongewassen dat alle talg en olie tot diep in de poriën is weggespoeld. Hierdoor voelt je hoofdhuid onnatuurlijk schoon aan. En je weet bijna zeker dat je hoofdhuid enorm gaat irriteren. Een pre-poo zorgt ervoor dat niet alle talg en olie wordt weggewassen. Zo blijft er altijd een beetje van de natuurlijke beschermlaag achter. Dat voelt prettiger aan en is gezonder voor je hoofdhuid.

3. Je wilt je haar sneller laten groeien

Wil je je haar lang laten groeien? Dan kun je tijdens de pre-poo behandeling je hoofdhuid masseren. Dit bevordert de bloedsomloop en de pre-poo voedt je haar. Hierdoor krijgt je haar alle benodigde stoffen binnen om langere en vollere krullen te creëren.

4. Je hebt veel klitten in je haar

Als je haar snel klit, is het verstandig om voor het wassen een pre-poo behandeling uit te voeren. Nog voordat je met de shampoo aan de slag gaat, verwijder je de meeste klitten al. En zonder die klitten kun je je krullen veel beter wassen en verzorgen.

Een pre-poo uit een potje

Een pre-poo kun je zelf maken. Bijvoorbeeld met wat olijfolie (EVOO), kokosolie, castorolie of theeplantolie. Eigenlijk zijn alle natuurlijke oliën geschikt voor een goede pre-poo. Je kunt het zelf maken, maar je kunt ook een professionele formule in een potje kopen. Kies voor een natuurlijke haarolie, zoals Hydratherma Naturals Hair Growth Oil.

TERUG NAAR BOVEN